Content Marketing

Hvad er content marketing?

Content Marketing er ikke noget nyt. Selv om undersøgelser viser, at forbrugerne i stigende grad ignorerer traditionel markedsføringsmetoder, er der utroligt nok stadig mange ledere og virksomhedsejere, der stadig benytter sig af måde til at reklamere for deres produkter eller tjenester. Content marketing er en strategi, der handler om at engagere kunderne, så man opbygger langsigtede relationer – relationer, der har en målbar værdi for virksomheden.

Content Marketing

Content Marketing Institute (CMI) definerer det som følger:

Content marketing handler er at skabe og distribuere relevante og værdifulde indhold i sine egne kanaler til at tiltrække, engagere og fastholde en klart defineret målgruppe.

Indenfor Content Marketing vil vi gerne fremhæve et par aspekter, når vi definerer content marketing generelt!

Content marketing er ikke reklame, PR, digitale vouchers eller de oprindelige annoncer.
Det er IKKE en kampagne, udgivelse eller kontinuerligt langsigtet formål. Joe Pulizzi siger: “Hvorfor stopper de fleste Content Marketing og ender med at mislykkes? Fordi de stopper.”

En formel definition på Content marketing

En formel definition på Content marketing: Content er en marketing strategi, der fokuserer på at skabe og distribuere relevant og værdifuldt indhold for at tiltrække og engagere en klar defineret målgruppe. Formålet er at få kunder til at træffe rentable tiltag på lang sigt. I en content marketing strategi, kan du udgive historier gennem en række forskellige kanaler (print, digitalt, mobil, sociale netværk osv.). Nyttigt indhold, der er alt lige fra blogindlæg, video, billeder, undersøgelser, e-bøger etc.

Med Content marketing fremmer du ikke direkte de produkter og tjenester, men du opbygger en langsigtet relation hertil. Du gør det ved at skabe brugbart indhold i alle faser af købsprocessen. Content marketing.

En mindre formel definition

En mindre formel definition: Content handler om at eje, i modsætning til at leje medie platforme. Det er en marketing strategi, der – hvis du gør det rigtigt – vil tiltrække og fastholde kunder. Dette vil skaffe potentielle kunder til dig, og du behøver ikke at nå ud til dem. Det giver dig mulighed for konstant at producere indhold der kan være med til at ændre eller forbedre en forbrugernes adfærd.

Elevator Pitch: “Traditionel marketing og reklame handler om at fortælle verden, at du er en rockstjerne. Med Content, viser du verden, at du rent faktisk ER rockstjerne.” – Robert Rose

“Content er ved at distribuere indhold dit publikum vil have, og sørge for det findes de steder, de søger efter det. Det er en kombination af oprindelige og syndikeret indhold.” – Michael Brenner

“For at tiltrække nye kunder og pleje eksisterende er Content markteting en proces, hvor du udvikler og deler relevant, værdifuld samt spændende indhold til dit publikum.” – Amanda Maksymiw

Content marketing handler om at skabe så interessant indhold og oplysninger

Content marketing handler om at skabe så interessant indhold og oplysninger, der matcher lige præcis det dine kunder er på udkig efter, så du rent faktisk fanger deres opmærksomhed. Content kan give kunderne og offentligheden nyttig information før og efter køb, og mens de handler. Det sker, uden salgsfremmende budskab, og som et resultat, banker content marketing igennem reklamekaoset.